Кулинарни рецепти » Сладоледена торта с горски плодове

 Сладоледена торта с горски плодове

Продукти:

• 1 готов блат
• 100 мл захарен сироп
• 200 мл сметана
• 60 г пудра захар

За сладоледа:

• 1 кг кисело мляко
• 300 г захар
• 4 белтъка
• 1 с. л. желатин
• сока и настърганата кора от 1 лимон
• 100 г боровинки от сладко (малини, ягоди)
• 100 г смлени орехови ядки
• 2 пакетчета ванилена захар

Начин на приготвяне:

Киселото мляко разбиваме със захарта, добавяме сока и настърганата кора от лимона, ванилиите и разбитите на гъст сняг белтъци. Накрая прибавяме желатина, предварително накиснат в малко топла вода. Всичко разбъркваме добре и слагаме във фризера.

Издълбаваме блата, като оставяме по 3 см дебелина отвсякъде и го напръскваме със сироп. Преди да сервираме, изсипваме сладоледа в блата, отгоре гарнираме с плодове от сладко и поръсваме със смлени орехи.

С топъл влажен нож нарязваме тортата на парчета. Към всяко парче прибавяме по 1 с. л. сметана, разбита с пудра захар. По желание вместо домашно приготвения сладолед може да използваме готов сметанов сладолед.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало