Кулинарни рецепти » Лешникови лунички

 Лешникови лунички

Продукти:

• 4 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• 4 с.л. олио
• 200 г захар
• 1 ванилия
• 1 шепа леко препечени и накълцани лешници

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата, захарта и ванилията на гъста пяна в продължение на 10 минути. Прибавяме олиото и брашното.

Изсипваме сместа в предварително набрашнена тавичка и отгоре поръсваме лешниците. Печем до златисто в умерена фурна. Нарязваме с чаша още топлия блат на лунички.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало