Продукти:
• 4 яйца
• 1,5 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 бакпулвер
• 1 ч.ч. мас /маргарин/
• 1 кг брашно
Начин на приготвяне:
Бием яйцата и захарта с миксер до побеляване. Прибавяме млякото, в което сме разбъркали содата, мазнината и разбиваме всичко с миксера. Пресяваме брашното с бакпулвера, смесваме го с яйчената смес и измесваме меко тесто. Можем да го разточим, намажем със сладко и навием на руло, а може от разточеното на тънка кора тесто с формички да изрежем различни курабии.
В началото печем тестото на силна фурна, а щом почне да се надига намаляваме фурната на умерена температура. Опечените курабийки оставяме да изстинат във фурната и щом изстинат, ги наръсваме с пудра захар.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...