Продукти:
• ч.ч. краве масло
• ч.ч. пудра захар
• 1 1/2 до 2 ч.ч. брашно
• ванилии
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото и изчакваме да изстине. Прибавяме захарта и разбиваме до побеляваме. Прибавяме ванилията и постепенно сипваме брашното - до 1 1/2 ч.ч. Месим, докато получим хомогенна смес. Правим няколко курабийки и ги изпичаме във фурната за проба. Ако не се разстелят в тавата, значи сместа е готова, ако се разстелят – добавяме още брашно.
Печем в умерена фурна /150-180°С/ без да загряваме предварително и без да намасляваме тавата /може да я поръсим с малко брашно/. Курабийките не трябва да се препичат до тъмно розови, а да останат бели и по средата им да се образува дупка.
Поръсваме готовите курабии с пудра захар. Най-вкусни са след 24 часа.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...