Продукти:
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 250 г пудра захар
• 500 г сварени, обелени и пасирани кестени
• 1 ванилия
• кристална захар
Начин на приготвяне:
Пасираните кестени варим на тих огън с пудрата захар и малко вода до сгъстяване. Прибавяме млякото и ванилията и продължаваме бъркането, докато сместа се сгъсти.
След като сместа изстине, правим бонбони, които овалваме в кристална захар.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...