Продукти:
• 4 яйца
• 3 к.ч. захар
• 1 ч.ч. олио
• 1 настърган на едро пъпеш
• 2 ч.ч. брашно
• 1 1/2 ч.л. сода бикарбонат, разтворена в 2 с.л. оцет
• 1 к.л. канела
• 2 ч.ч. счукани орехи
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и захарта до побеляване, прибавяме постепенно олиото. След това добавяме солта, пъпеша, поръсен с половината от канелата, брашното и орехите.
Изсипваме сместа в намазана с олио и поръсена с брашно тава. Печем сладкиша в умерена фурна. Изпечения и изстинал сладкиш по желание нарязваме на ромбоиди и поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...