Продукти:
• 1 кг готово хлебно тесто
• 250 г мазнина
• 300 г сирене
• 1 яйце
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разделяме готовото тесто на 12 топки и от всяка топка разточваме кора с диаметър 15 см. С разтопената мазнина слепваме корите по три. От получените четири питки разточваме нови кори.
Нареждаме корите една върху друга в обилно намаслена тавичка. Върху първата, втората и третата кора поръсваме натрошеното сирене. Покриваме с четвъртата кора и намазваме отгоре с останалата мазнина и разбитото яйце.
Печем тутманика в умерено загрята фурна. Поднасяме го топъл. По желание можем да го поръсим с пудра захар.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...