Кулинарни рецепти » Милинки с яйца

 Милинки с яйца

Продукти:

• 400 г брашно
• 20 г мая за хляб
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.л. захар
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.л. сол
• 2 яйца
• 150 г сирене
• 2 с.л. счукан сухар

Начин на приготвяне:

Разтваряме захарта и солта в 2-3 с.л. от затопленото мляко. После размиваме маята в същото това мляко. Прибавяме брашно, колкото да получим рядка каша, и оставяме маята да втаса. После наливаме останалото мляко, прибавяме натрошеното сирене, разбитите яйца и брашното. Замесваме меко тесто.

Топим пръстите си в разтопеното масло и късаме от тестото топчета с размерите на орех. Нареждаме ги плътно едно до друго в обилно намаслена тавичка. Оставяме ги на топло да втасат, поръсваме ги със счукания сухар, заливаме ги с останалото разтопено масло и печем в умерено загрята фурна, докато се зачервят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало