Продукти:
• 1 сух хляб
• 4 яйца
• 200 г сирене
• 100 г краве масло
• 1 кофичка мляко
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
Нарязваме хляба на тънки филийки, като отстраняваме корите. Разбиваме яйцата с киселото мляко и содата.
Потапяме филийките в яйчната смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Върху първия ред филийки поръсваме обилно натрошено сирене и поливаме с разтопеното масло. Нареждаме втори ред филийки и отново поръсваме сирене и масло.
Покриваме с останалите филийки, заливаме с останалото масло и изпичаме тутманика в силна фурна.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...