30.10.2020 година
1564339898.swf
Б
аници и пити » Пити
  4013  |   0  
Връзвана погача
Продукти:

• 1 кг брашно
• половин кофичка кисело мляко
• 4 яйца
• 3 с.л. олио
• 1 щипка сол
• 30 г мая
• 2-3 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

Размиваме маята с хладка вода. Омесваме средно меко тесто от брашното, размитата мая, захарта, разбитите яйца, солта и олиото. Оставяме тестото да втасва около 1 час, отново хубаво омесваме и го разделяме на 7 равни топки.

От всяка топка размесваме с малко олио и с намаслени ръце дебела лента, която усукваме и привързваме. Нареждаме шесте ленти в кръг в тавата, като между тях оставаме растояние, за да имат място да втасат, а седмата слагаме в средата. Намазваме отгоре с разбития жълтък и малко вода и печем в умерена фурна.
05.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020