Кулинарни рецепти » Сладкиш с ябълки и орехи

 Сладкиш с ябълки и орехи

Продукти:

· 250 г къси макарони
· 400 г кисели ябълки
· 200 г извара
· 1 ч.ч. счукани орехи
· 1 к.ч. стафиди
· 2 яйца
· 1 ч.ч. захар
· 1 пакетче краве масло
· 1 пакетче канела
· сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в леко подсолена вода и ги отцеждаме. Заливаме ги с 2 с.л. разтопено масло и разбъркваме. Прибавяме обелените и нарязани на дребни кубчета ябълки, изварата, орехите, стафидите, разбитите яйца, половината от захарта и от канелата. Разбъркваме добре и изсипваме сместа в намазана с масло тавичка.

Покриваме с алуминиево фолио и печем 1 час на 200°С. Отсраняваме фолиото и поръсваме останалата канела, разбъркана с 2 с.л. захар. Слагаме тук там люспи от останалото масло и печем още 30 мин на 100°С. Накрая поръсваме останалата захар и държим във фурната, докато захарта се разтопи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало