05.12.2020 година
1564339898.swf
С
упи » Рибени супи
  4049  |   0  
Рибена чорба с целина
Продукти: (за 4 порции)

• 1 глава от сом или 500 г друга риба
• 1 глава целина
• 1 с.л. препечено брашно
• 2 жълтъка
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме рибата в подсолена вода, изваждаме я и я обезкостяваме. Слагаме месото в супник, а бульона прецеждаме и слагаме да ври с целината, обелена и нарязана на кубчета.

Преди да свалим чорбата от огъня сгъстяваме с препеченото брашно, а след като я свалим застройваме с жълтъците и малко лимонов сок.

Сипваме готовата чорба в супника при рибата и поръсваме с черен пипер.
30.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020