Кулинарни рецепти » Рибник

 Рибник

Продукти: (за 4 порции)

• 1 сафрид с главата
• 30 г краве масло
• 1 морков
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• лимонов сок, чесън, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме рибата със студена вода и я сваряваме на тих огън. Почистваме я от костите, нарязваме я на дребни парченца и я връщаме в прецедения бульон. Прибавяме свареното мляко и сол на вкус. Слагаме супата на огъня да кипне и прибавяме маслото.

Охлаждаме готовата супа и подправяме със счукан чесън и лимонов сок. При поднасяне поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало