Кулинарни рецепти » Гювече по каракачански

 Гювече по каракачански

Продукти: (за 1 гювече)

• 1 парче бекон (50 г)
• 50 г колбас по избор
• 1 шепа гъби (20 г)
• 20 г пушено сирене
• 1 домат
• 1 прясна или печена пиперка
• 10 г краве масло
• 1 яйце
• 1 парче сирене (50 г)
• 1 люта чушка (по желание)
• подправки по избор
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците на кубчета, настъргваме пушеното сирене, посоляваме, добавяме подправките и размесваме добре.

Сипваме сместа в гювечето, слагаме отгоре сиренето и маслото и запичаме във фурната около 10 минути. След това чукваме яйцето и допичаме.

Лютата чушка можем да нарежем заедно със зеленчуците или да я поставим цяла върху гювечето.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало