Продукти:
• 300 г зрял фасул
• 1 дафинов лист
• 2 големи глави лук
• 500 г печени чушки
• 4 наденици
• 1 скилидка чесън
• 1 к.ч. олио
• 1-2 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. кимион
• 1 щипка майорана
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме за 1 нощ фасула в студена вода. На другия ден го сваряваме в подсолена вода заедно с дафиновия лист и прецеждаме.
Нарязваме лука на ситно и го пържим в сгорещената мазнина до златисто. Прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода, поръсваме червения пипер и подправяме с кимион, майорана и счукан чесън.
Разреждаме с малко бобена отвара и сипваме запръжката при отцедения фасул. Прибавяме нарязаната на тънки кръгчета наденица и продължаваме да готвим на тих огън.
Малко преди да отстраним от огъня, посоляваме и прибавяме нарязаните чушки.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...