Продукти: (за 4 порции)
• 4 много големи печурки - по 50-60 г едната
• 100 г шунка, нарязана на фини резени
• 150 г козе сирене или кашкавал
• няколко черни маслини
• 1-2 с.л. зехтин
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Отделяме от гъбите само шапките. Подреждаме ги в тава под грила на фурната, като бомбето е обърнато с ламелите нагоре. Капваме по малко зехтин и солим.
Печем ги под грила 5 минути, изваждаме и във всяка гъба слагаме по резен шунка. Поръсваме с настъргано сирене, подправяме със зехтин, сол и черен пипер и печем под грила още 2-3 мин.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...