Кулинарни рецепти » Пълнени печурки

 Пълнени печурки

Продукти: (за 4 порции)

• 4 много големи печурки - по 50-60 г едната
• 100 г шунка, нарязана на фини резени
• 150 г козе сирене или кашкавал
• няколко черни маслини
• 1-2 с.л. зехтин
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Отделяме от гъбите само шапките. Подреждаме ги в тава под грила на фурната, като бомбето е обърнато с ламелите нагоре. Капваме по малко зехтин и солим.

Печем ги под грила 5 минути, изваждаме и във всяка гъба слагаме по резен шунка. Поръсваме с настъргано сирене, подправяме със зехтин, сол и черен пипер и печем под грила още 2-3 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало