Продукти:
• 2 домата
• 1 с.л. олио
• 3-4 гъби
• 1 парченце сланина
• 1/2 малка главичка лук
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и издълбаваме доматите.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме до златисто в мазнината. Прибавяме нарязаните на кубченца сланина и гъби. Задушаваме всичко, като накрая прибавяме месестата част на доматите. Посоляваме на вкус и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Пълним доматите с така приготвената смес. После ги слагаме в намаслена тавичка и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...