Продукти: (за 4-6 порции)
• 500 г кокоши дреболии
• 30 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 корен магданоз
• 2 моркова
• 10 картофа
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на едри парчета, а морковите и корена от магданоз - на кръгчета.
В отворена тенджера под налягане разтопяваме маслото и запържваме кокошите дреболии. Прибавяме ситно нарязания лук, магданозения корен и морковите и също ги запържваме. Преди лукът да пожълтее, добавяме брашното и размитото в 1 ч.ч. вода доматено пюре. Слагаме и картофите, сол и черен пипер.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започе да съска, намаляваме огъня и задушаваме 20 мин. Поръсваме готовото рагу със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...