Кулинарни рецепти » Вито шкембе от Чепеларе

 Вито шкембе от Чепеларе

Продукти:

• 1 кг телешко шкембе
• 250 г тънки черва
• 60 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме шкембето, остъргваме го, измиваме го и сваряваме. Нарязваме го на квадратни парчета, които увиваме на рула и увиваме с предварително почистените и измити тънки черва.

Нареждаме рулата в тава, намазана с маслото, заливаме с малко вода, поръсваме със сол, черен и червен пипер и печем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало