Кулинарни рецепти » Фрикасе с телешки мозък

 Фрикасе с телешки мозък

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 телешки мозък
• 1 връзка корени за супа
• 3-4 гъби
• 3 с.л. олио
• 3 с.л. брашно
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.ч. вино
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Киснем мозъка 1-2 часа в подкиселена вода, след което го отцеждаме и го пускаме във вряща подсолена вода. Варим 15-20 мин на умерен огън и оставяме мозъка да изстива в бульона.

Нарязваме корените и гъбите на ситно и ги задушаваме в 1 с.л. олио и виното. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Изваждаме мозъка и прецеждаме бульона. Мозъка обелваме и нарязваме на филийки.

Запържваме брашното в останалото олио до златисто и разреждаме с бульона. Подправяме на вкус, кипваме и оттегляме от огъня.

Разпределяме задушените гъби и корени в чиниите за поднасяне и върху тях слагаме филийки от мозъка. Заливаме с горещия сос и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало