Кулинарни рецепти » Пълнено шкембе

 Пълнено шкембе

Продукти за 4-6 порции:

• 1 кг шкембе
• 3-4 с.л. свинска мас
• 300 г месо
• 300 г черен дроб
• 300 г бъбреци
• 1 глава лук
• 1 стрък праз
• 2 сварени картофа
• 1 филия сух бял хляб
• 1 яйце
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица, сух джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме добре почистеното и измито шкембе в тенджера под налягане и го заливаме с 2 ч.ч. подсолена вода. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 40 мин. Изваждаме свареното руло и го оставяме да се отцеди.

Нарязваме на ситно лука, праза, месото, дроба и бъбреците. Изпържваме ги в маста и оставяме да изстинат. Щом изстинат прибавяме накиснатия и добре отцеден хляб, ситно нарязаните картофи, 1/2 ч.л. червен пипер, подправките и сол на вкус. Разбъркваме добре плънката и я изсипваме върху свареното шкембе.

Завиваме го на руло и го завързваме с канап. Слагаме го в намазана с мас тавичка и наливаме малко бульон от шкембето. Печем около 30 мин в умерено силна фурна. Щом извадим рулото от фурната, поръсваме с останалия червен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало