Кулинарни рецепти » Маринована сьомга на скара

 Маринована сьомга на скара

Продукти: (за 4 порции)

• 4 филета от сьомга по 180 г всяко
• 1 с.л. корен джинджифил
• 2 с.л. лимонов сок
• 25 мл безсолен соев сос
• 2 скилидки чесън
• 1,5 ч.л. сусамено олио
• 1 ч.л. по-едро смлян лют червен пипер
• 1 ч.л. захар
• 1 лимон

Начин на приготвяне:

Попарваме джинджифила, обелваме го и го настъргваме на ситно ренде. Счукваме скилидките чесън. Смесваме продуктите за маринатата, разбъркваме добре и заливаме рибата. Покриваме я и оставяме за 1 час в хладилника, като периодично обръщаме филетата, за да се напоят добре.

Затопляме скарата на средна степен. Печем рибата 8-10 мин като я обръщаме периодично и я мажем с маринатата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало