Продукти: (за 4 порции)
• 4 филета от сьомга по 180 г всяко
• 1 с.л. корен джинджифил
• 2 с.л. лимонов сок
• 25 мл безсолен соев сос
• 2 скилидки чесън
• 1,5 ч.л. сусамено олио
• 1 ч.л. по-едро смлян лют червен пипер
• 1 ч.л. захар
• 1 лимон
Начин на приготвяне:
Попарваме джинджифила, обелваме го и го настъргваме на ситно ренде. Счукваме скилидките чесън. Смесваме продуктите за маринатата, разбъркваме добре и заливаме рибата. Покриваме я и оставяме за 1 час в хладилника, като периодично обръщаме филетата, за да се напоят добре.
Затопляме скарата на средна степен. Печем рибата 8-10 мин като я обръщаме периодично и я мажем с маринатата.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...