Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от риба
• 50-100 г прясна сланина
• 1/2 ч.л. розмарин
• 1 глава лук
• 1-2 пиперки
• 1-2 ч.л. доматено пюре
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на кубчета. Сланината нарязваме на плоски парченца, а лука и пиперките – на филийки.
Нанизваме на шишчета последователно от всички продукти, които сме поръсили с подправките. Печем на умерена скара. Потапяме готовите шишчета в доматеното пюре, разредено с малко вода.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...