Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг филе от сумрия
• 1 к.ч. олио
• 30 г краве масло
• 1-2 к.ч. орехови ядки
• 1 главичка чесън
• 2 с.л. оцет
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Оформяме от филето 5 порции, които посоляваме, потапяме в част от олиото и изпичаме от двете страни на скарата.
Попарваме ситно смлените орехови ядки с 1 к.ч. рибен бульон, размесваме ги със счукания с малко сол чесън и със ситно нарязания магданоз. Прибавяме останалото олио, разбъркваме и заливаме рибните филета с така приготвения сос.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...