Кулинарни рецепти » Риба на шиш

 Риба на шиш

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г филе от мерлуза
• 3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. оцет
• 3 домата
• 5 люти чушки
• 1 лимон
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Избираме рибно филе с кожа, нарязваме го на парченца и го посоляваме. Нанизваме парченцата на 5 шиша, като между рибата нанизваме кръгчета от обеления лук и доматите. На всеки шиш нанизваме и по една люта чушка.

Смесваме оцета и олиото и ги разбиваме до побеляване. Потапяме шишовете в тази смес и ги нареждаме на предварително загрята скара. Изпичаме рибата от всички страни. Готовите шишове поръсваме с лимонов сок и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало