Кулинарни рецепти » Рибник по славянски

 Рибник по славянски

Продукти:

• 1 кг шаран без главата
• 75 мл олио
• 30 г масло
• 200 г лук
• 100 г моркови
• малко целина
• 250 г домати
• 1 с. л. брашно
• 1-2 скилидки чесън
• черен пипер
• дафинов лист
• магданоз, сол, лимон

За заливката:

• 1 с. л. брашно
• 1 яйце
• 1-2 с. л. прясно мляко или хладка вода

Начин на приготвяне:

Посоляваме почистения шаран и го слагаме в тава.

В отделен съд сгорещяваме мазнината и в нея задушаваме ситно нарязаните лук, моркови, целина и домати. Поръсваме с брашното, подправяме с черния пипер, солта, дафиновия лист и нарязаните на дребно скилидки чесън.

Заливаме рибата със задушените зеленчуци. Отгоре нареждаме резенчета лимон и филийки домати и запичаме рибника във фурната.

Когато е почти готов, заливаме с яйцето, разбито с брашното и малко прясно мляко или хладка вода, и дозапичаме ястието. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало