Кулинарни рецепти » Шаран, пълнен с орехи

 Шаран, пълнен с орехи

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг шаран
• 5-6 глави лук
• 1 к.ч. смлени орехи
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

За заливката:

• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 яйца
• 1 ч.л. брашно

Начин на приготвяне:

Посоляваме шарана отвътре и отвън и го намазваме с част от олиото. Оставяме го да престои 30 мин.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в останалото олио и малко вода. Щом омекне, прибавяме орехите, черния и червен пипер, наситнен магданоз и сол на вкус. Разбъркваме и пълним шарана с тази смес.

Зашиваме отвора, слагаме шарана в намаслена тавичка и го поливаме с 2-3 с.л. олио. Печем в умерена фурна. Накрая заливаме със смес от киселото мляко, разбитите яйца и брашното. Допичаме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало