04.07.2020 година
1564339898.swf
Я
стия с риба » Ястия на фурна
  1589  |   0  
Шаран, пълнен с орехи
Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг шаран
• 5-6 глави лук
• 1 к.ч. смлени орехи
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

За заливката:

• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 яйца
• 1 ч.л. брашно

Начин на приготвяне:

Посоляваме шарана отвътре и отвън и го намазваме с част от олиото. Оставяме го да престои 30 мин.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в останалото олио и малко вода. Щом омекне, прибавяме орехите, черния и червен пипер, наситнен магданоз и сол на вкус. Разбъркваме и пълним шарана с тази смес.

Зашиваме отвора, слагаме шарана в намаслена тавичка и го поливаме с 2-3 с.л. олио. Печем в умерена фурна. Накрая заливаме със смес от киселото мляко, разбитите яйца и брашното. Допичаме 10 мин.
09.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020