Продукти: (за 8 порции)
• 8 малки скумрии
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 1 ч.ч. оцет
• 1 ч.ч. вода
• 1 морков
• 2 глави лук
• 1 скилидка чесън
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. смлян кориандър
• магданоз, мащерка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нареждаме рибите плътно една до друга в правоъгълна тавичка.
Смесваме виното, оцета и водата и ги варим около 15 мин заедно с почистените и нарязани на кръгчета лук и морков, чесъна, дафиновия лист, кориандъра, ситно нарязаните мащерка и магданоз, черен пипер и сол на вкус. Сваляме сместа от огъня и я оставяме да изстине.
Заливаме скумриите с охладената и прецедена марината. Покриваме тавичката с алуминиево фолио и я слагаме в студена фурна. Загряваме бавно фурната, докато ястието заври. Веднага след това изваждаме тавичката, но оставяме рибата да изстине напълно в бульона преди да я поднесем.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...