Кулинарни рецепти » Задушена треска

 Задушена треска

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от треска
• 2-3 с.л. брашно
• 3-4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 1 скилидка чесън
• 3 ч.л. доматено пюре
• 100 г стерилизирани скариди
• магданоз, оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарясваме рибата на кубчета, поръсваме с черен пипер и сол, овалваме в брашното и изпържваме в половината олио.

Нарязваме лука на кръгчета и го изпържваме в останалото олио. Прехвърляме го в тавичка и прибавяме рибата, счукания чесън, доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. топла вода, ситно нарязан магданоз.

Подправяме с оцет на вкус и задушаваме 40 мин в слаба фурна. Десетина минути преди края прибавяме скаридите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало