Кулинарни рецепти » Калкан плакия

 Калкан плакия

Продукти: (за 4 порции)

• 1 калкан /около 1 кг/
• 1 глава лук
• 2 глави чесън
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 лимон
• 1 връзка магданоз
• 1 с.л. галета
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме калкана на парчета и го измиваме.

Запържваме в сгорещената мазнина до златисто ситно нарязания лук и брашното. Заливаме запръжката с 1 к.ч. топла вода и в получения сос нареждаме парчетата калкан. Прибавяме обелените и нарязани на дребно скилидки чесън.

Нарязваме лимона на резенчета и ги нареждаме върху рибата. Отгоре наръсваме с галета и ситно нарязан магданоз, захлупваме и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало