Кулинарни рецепти » Калкан плакия

 Калкан плакия

Продукти: (за 4 порции)

• 1 калкан /около 1 кг/
• 1 глава лук
• 2 глави чесън
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 лимон
• 1 връзка магданоз
• 1 с.л. галета
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме калкана на парчета и го измиваме.

Запържваме в сгорещената мазнина до златисто ситно нарязания лук и брашното. Заливаме запръжката с 1 к.ч. топла вода и в получения сос нареждаме парчетата калкан. Прибавяме обелените и нарязани на дребно скилидки чесън.

Нарязваме лимона на резенчета и ги нареждаме върху рибата. Отгоре наръсваме с галета и ситно нарязан магданоз, захлупваме и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало