Кулинарни рецепти » Есетра по ломски

 Есетра по ломски

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г есетра
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1,5 с.л. брашно
• 4-5 домата
• 1 ч.ч. гъби
• 6-7 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 15-20 зърна черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на порции рибата и посоляваме.

Нарязваме на филийки лука и го запържваме в сгорещеното олио. Поръсваме брашното и също го позапържваме. Прибавяме обелените и настъргани на домати, а след това – нарязаните на ивички гъби.

Посоляваме приготвения сос и го изсипваме в тавичка. Прибавяме рибата, ситно нарязания чесън, дафиновия лист, зърната черен пипер и ситно нарязан магданоз. Печем 30 мин в умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало