Я
стия с риба » Ястия в тенджера

3676 |

0
Бяла риба в ябълково вино
Продукти:
• 2 филета от бяла риба
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. сметана
• 2 с.л. нарязана прясна мента
• 2 ябълки
• 2 ч.ч. сухо ябълково вино
• 2-3 с.л. зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме рибата. Обелваме ябълките и ги нарязваме на кръгчета.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. След 4-5 минути наливаме виното, поръсваме ментата и подправяме с черен пипер и сол. Кипваме сместа и намаляме огъня.
Слагаме филетата във виното и задушаваме 10-15 мин. Отстраняваме от огъня и с част от соса заливаме ябълките, след което ги покриваме с разбитата на пяна сметана.
Сервираме рибата топла, гарнирана с ябълките.
05.12.2012 г. / Галина Илиева
Най-четеното в "Ястия с риба"
Коментари (0)