16.12.2019 година
1564339898.swf
Я
стия с птици » Ястия в тенджера
  2184  |   0  
Гъска рагу
Продукти: (за 8 порции)

• 1 гъска
• 200 г краве масло или 1 ч.ч. олио
• 1 връзка корени за супа
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• черен и червен пипер
• 3-4 зърна бахар
• 2 дафинови листа
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Изчистената и измита гъска нарязваме на порции, които пържим в сгорещената мазнина. Добавяме изчистените и нарязани на парченца корени за супа, както и подправките.

Щом зеленчукът омекне, поръсваме с брашно и червен пипер, наливаме топла вода и задушаваме, докато месото омекне добре. Доливаме виното.

Полученият сос прецеждаме през марля, подправяме с бучка масло и сокът от 1 лимон.

Подреждаме порциите месо върху подложка от картофено пюре или задушен ориз и заливаме със соса.
30.11.2010 г. / Елеонора Владимирова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019