Кулинарни рецепти » Пиле, пълнено с гъби

 Пиле, пълнено с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле с дреболиите
• 150 г гъби
• 1 глава лук
• 60 г краве масло
• 3 картофа
• 2 чушки
• 1 к.ч. бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Натриваме пилето с черен пипер и сол и оставяме да престои.

В половината от маслото запържваме ситно нарязания, прибавяме нарязаните гъби и също ги позапържваме. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и пълним пилето с тази смес.

Зашиваме отвора и изпържваме пилето от всички страни в останалото масло. Наливаме топла вода и задушаваме на умерен огън.

След 15 мин прибавяме нарязаните чушки и картофи и дреболиите, наливаме виното, подправяме с черен пипер и сол и продължаваме да задушаваме до омекване на продуктите, като при задушаването периодично обливаме пилето със соса и доливаме топла вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало