Кулинарни рецепти » Пиле яхния с пресен лук

 Пиле яхния с пресен лук

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 к.ч. олио
• 2 домата
• 4-5 стръка пресен лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. брашно
• 7-8 зърна черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции.

В тенджера под налягане сипваме олиото и 1 к.ч. вода. Прибавяме пилето, обелените и настъргани домати, ситно нарязания лук, брашното, ситно нарязан магданоз, червения и черния пипер.

Посоляваме на вкус, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало