Продукти: (за 4 порции)
• 4 почистени от костите и обелени от кожата пилешки гърди
• 45 г краве масло
• 1 с.л. зехтин
• 50 мл бренди
• 2 скилидки чесън
• 2-3 люти чушки
• 1 ч.л. лют кетчуп
• 40 мл концентриран портокалов сок
• 35 г препечени ядки
• 4 резенчета портокал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме пилешките гърди заедно с мазнините до поруменяване. Поръсваме със сол и черен пипер. Наливаме брендито и внимателно фламбираме.
Щом пламъкът угасне, прибавяме нарязаните на ситно люти чушки и чесъна, както и лютия кетчуп. Намаляваме котлона и наливаме портокаловия сок. Оставяме ястието да къкри 25 мин.
Разпределяме пилешките гърди по порциите ,гарнираме със задушен ориз, заливаме със соса, наръсваме с ядките и украсяваме с портокаловите резени.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...