Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• 60 г сланина
• 2 домата
• 2 малки зелени чушки
• 200 г грах
• 1 люта чушка
• 3 ч.ч. бульон от пилешки дреболии
• 2-3 с.л. зехтин
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, посоляваме и го изпържваме от всички страни в 2-3 с.л. разтопено масло. Наливаме 5-6 с.л. бульон и задушаваме, докато поомекне.
В останалото масло запържваме нарязания на парченца лук. Прибавяме нарязаната на кубчета сланина и обелените и нарязани на парченца домати. Доизпържваме сместа и я сипваме при пилето.
Попарваме ориза и също го слагаме при пилето. Наливаме останалия бульон, подправяме с черен пипер и сол и задушаваме до омекване.
Отделно сваряваме граха в подсолена вода. В сгорещения зехтин запържваме нарязаните на ивички чушки, лютото чушле и прецедения грах.
Подреждаме пилето и ориза в чинии за сервиране. Отгоре разстиламе изпържените зеленчуци и поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...