28.06.2022 година
1564339898.swf
Я
стия с месо » Ястия на фурна
  3533  |   0  
Пълнено яре
Продукти:

• 1 яре
• дреболиите на ярето
• 1-2 връзки зелен лук
• 600 г ориз
• 200 мл олио
• 1 с.л. червен пипер
• магданоз, джоджен
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме почистеното яре и го посоляваме.

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в по-голяма част от олиото до омекване. Прибавяме ориза, сварените и нарязани на парченца дреболии, ситно нарязаните магданоз и джоджен. Заливаме сместа с 3 ч.ч. бульон от дреболиите, посоляваме и варим, докато оризът поеме водата.

С приготвената плънка напълваме ярето и зашиваме коремния му отвор. Поставяме напълненото яре в тава, в която сипваме малко вода, намазваме го с останалата мазнина и червения пипер, покриваме с булото и печем, като от време на време го обръщаме и поливаме с отделения в тавата сос.
22.07.2011 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022