Кулинарни рецепти » Китайска супа с ечемик

 Китайска супа с ечемик

Продукти:

• 1 ч.ч. ечемик
• 700 г телешко месо
• 500 г спанак
• 2-3 ч.ч. телешки бульон
• 1 глава стар лук
• 2 скилидки чесън
• 5 с.л. соев сос
• 2 стръка зелен лук
• 1 ч.л. настърган джинджифил
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото и стария лук на малки кубчета, прибавяме ситно нарязания чесън и заливаме с бульона. Доливаме 6-7 ч.ч. вода, прибавяме соевия сос и джинджифила и посоляваме на вкус.

Слагаме на огъня и щом супата кипне, сипваме ечемика. Намаляме окъня и варим 2 часа, докато месото омекне. Накрая прибавяме нарязания спанак и варим още 3-4 мин.

Отстраняваме готовата супа от огъня и поръсваме с наситнения зелен лук.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало