Продукти: (за 6 порции)
• 500 тиквички
• 1 к.ч. зелен грах
• 3 картофа
• 1 магданоз
• риган
За бульона:
• 1,5 л вода
• 500 г кости
• 1 морков
• 1 глава лук
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме костите, заливаме ги с подсолената вода и варим около 30 мин на умерен огън. Прибавяме нарязаните морков и лук и варим още 1 час в плътно затворена тенджера.
Прецеждаме готовия бульон и отново го слагаме на огъня. Щом заври сипваме граха и нарязаните картофи, а след 15 мин прибавяме тиквичките, нарязани на купчета. Поръсваме със ситно нарязаните магданоз и риган и оставяме всичко да ври на умерен огън, докато зеленчуците омекнат напълно.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...