Кулинарни рецепти » Супа от свинско месо с подправки

 Супа от свинско месо с подправки

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г свинско месо
• 1 глава лук
• 1-2 корена магданоз
• половин глава целина
• 3-4 картофа
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• 2-3 зърна бахар
• 5-6 зърна черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета, заливаме го със студена вода и го слагаме да ври, като от време на време го отпенваме. Посоляваме и прибавяме черния пипер, дафиновия лист и бахара. Малко след това слагаме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови и целина.

Когато зеленчуците и месото омекнат, ги изваждаме и прецеждаме бульона. Слагаме прецедения бульон отново на огъня и прибавяме нарязаните на кубчета картофи и размитото в малко хладка вода брашно.

След като се сварят картофите, връщаме месото и зеленчуците в супата и след 3-4 мин я отстраняваме от огъня. Поръсваме готовата супа със ситно нарязан магданоз и я поднасяме топла. По желание можем да застроим супата с 1-2 яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало