Кулинарни рецепти » Месна супа с прясно зеле

 Месна супа с прясно зеле

Продукти: (за 4-5 порции)

• 300 г месо /свинско, овнешко или телешко/
• 1 малка прясна зелка
• 1 глава лук
• 3-4 домата
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1 парче пащърнак
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. сметана
• 2 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите, настъргваме ги и ги пържим в част от мазнината, докато се избистрят.

Нарязваме зелето на едри парчета , а лука и корените нарязваме на кубчета.

Нарязваме месото на хапки и го заливаме с 5-6 ч.ч. подсолена вода. Варим на умерен огън, докато омекне. Изваждаме свареното месо и прецеждаме бульона.

Пускаме зелето в бульона и слагаме на огъня. Щом кипне, прибавяме нарязаните лук и корени и варим 30 мин.

Десетина минути преди да отстраним от огъня сипваме запържените домати, леко препеченото брашно, дафиновия лист и черен пипер на вкус.

След като отстраним чорбата от огъня, прибавяме месото, застройваме със сметаната и поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало