Продукти: (за 4 порции)
• 30-40 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 с.л. оризово брашно
• 2 ч.ч. настъргани домати
• 150-200 г кайма
• 2 жълтъка
• 1 к.ч. прясно мляко
• магданоз
• листа от целина
• сол
Начин на приготвяне:
В половината от маслото и 2 с.л. вода задушаваме ситно нарязания лук. Прибавяме брашното, доматите и 2 ч.ч. топла вода.
Щом водата заври прибавяме каймата разделена на малки топчета. Варим супата 15-20 мин на умерен огън.
Прибавяме ситно нарязани магданоз и целина и останалото масло. Сваляме от огъня и застройваме с жълтъците, разбити в прясното мляко.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...