Продукти: (за 6-8 порции)
• 800 г месни изрезки и кости за супа
• 150 г пушени гърди
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 7-8 гъби
• 3 с.л. доматено пюре
• 3 с.л. ориз
• 4 с.л. царевични зърна
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 парче праз
• 1 ч.л. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме месните изрезки и костите в 7-8 ч.ч. вода, след което прецеждаме бульона.
Сваряваме царевичните зърна в подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме на ситно лука, моркова, целината и гъбите и ги задушаваме заедно с предварително изпърженото свинско месо.
Заливаме ги с прецедения бульон и прибавяме червения пипер, доматеното пюре, размито с малко вода, ориза и царевичните зърна. Посоляваваме на вкус, подправяме с оцета и варим на умерен огън, докато супата се посгъсти.
Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и ситно нарязан праз.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...