Кулинарни рецепти » Спанак с ориз на фурна

 Спанак с ориз на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг спанак
• 3-4 стръка пресен лук /или 1 глава стар/
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. ориз
• 2 с.л. брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 яйца
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме спанака и го слагаме в тенджера заедно с едро нарязания лук, ориза, половината от олиото, 1 к.ч. вода, малко джоджен и сол на вкус. Задушаваме на умерен огън. Когато водата се изпари, изсипваме сместа в намаслена тавичка.

Запържваме брашното в останалото олио, разреждаме с млякото и оставяме на огъня да възври. Сваляме от огъня и застройваме с разбитите яйца. Заливаме спанака със запръжката и запичаме в умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало