Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. галета
• 3 с.л. краве масло
• 4 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в прясното мляко и го оставяме да изстине.
Попарваме спанака в кипяща вода и отцеждаме. Нарязваме го на ситно и го запържваме в сгорещеното масло. Прибавяме галетата и посоляваме.
Разбъркваме ориза с разбитите яйца и в намаслена тавичка разстиламе пласт спанак, пласт ориз, отново спанак и отново ориз. Завършваме с пласт от спанак, слагаме тук там парченца масло и запичаме в умерена фурна. Поръсваме готовото суфле с черен пипер.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...