Кулинарни рецепти » Бамя по килифаревски

 Бамя по килифаревски

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г прясна бамя
• 2 глави лук
• 3-4 домата
• 4-5 скилидки чесън
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. оцет
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме бамята и я посипваме със сол. Оставяме я да стои така 20 мин.

Задушаваме в мазнината и малко вода нарязания на тънки филийки лук. Прибавяме попарените, обелени и настъргани домати. Задушаваме 10 мин на умерен огън и след това прибавяме отцедената и посолена бамя и ситно нарязания чесън.

Наливаме гореща вода, докато покрие продуктите. Прибавяме препеченото и размито в 1 к.ч. хладка вода брашно, поръсваме с черен пипер, посоляваме и подкиселяваме.

Слагаме парче бяла хартия под капака на тенджерата, захлупваме и варим на тих огън, докато остане на мазнина. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало