Кулинарни рецепти » Бамя по килифаревски

 Бамя по килифаревски

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г прясна бамя
• 2 глави лук
• 3-4 домата
• 4-5 скилидки чесън
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. оцет
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме бамята и я посипваме със сол. Оставяме я да стои така 20 мин.

Задушаваме в мазнината и малко вода нарязания на тънки филийки лук. Прибавяме попарените, обелени и настъргани домати. Задушаваме 10 мин на умерен огън и след това прибавяме отцедената и посолена бамя и ситно нарязания чесън.

Наливаме гореща вода, докато покрие продуктите. Прибавяме препеченото и размито в 1 к.ч. хладка вода брашно, поръсваме с черен пипер, посоляваме и подкиселяваме.

Слагаме парче бяла хартия под капака на тенджерата, захлупваме и варим на тих огън, докато остане на мазнина. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало