Кулинарни рецепти » Бахур

 Бахур

Продукти:

• 1 кг бял и черен свински дроб
• 1 кг месо
• 1 кг сланина от главата
• 1 сърце
• дебели свински черва
• 200 г ориз
• 70 г сол
• 40 г стрита чубрица
• 3 ч. л. бахар
• 2 ч. л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Накълцваме на ситно месото, белия и черния дроб, сърцето и сланината и ги размесваме с подправките, ориза и малко вода.

Със сместа напълваме почистените и добре измити черва. Варим ги на тих огън в леко подсолена вода, после ги отцеждаме и прибираме на студено място.

Автор: Димо Панайотов

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало