Кулинарни рецепти » Бахур

 Бахур

Продукти:

• 1 кг бял и черен свински дроб
• 1 кг месо
• 1 кг сланина от главата
• 1 сърце
• дебели свински черва
• 200 г ориз
• 70 г сол
• 40 г стрита чубрица
• 3 ч. л. бахар
• 2 ч. л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Накълцваме на ситно месото, белия и черния дроб, сърцето и сланината и ги размесваме с подправките, ориза и малко вода.

Със сместа напълваме почистените и добре измити черва. Варим ги на тих огън в леко подсолена вода, после ги отцеждаме и прибираме на студено място.

Автор: Димо Панайотов

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало