Кулинарни рецепти » Варени раци с жълтъчен крем

 Варени раци с жълтъчен крем

Продукти:

• 15-16 рака
• 1 глава лук
• 5 моркова
• 1 парче целина
• 1 дафинов лист
• 2 жълтъка
• 1 ч.ч. олио
• 50 г солена риба
• 5-6 зърна черен пипер
• смлян черен пипер
• лимонов сок, оцет, сол

Начин на приготвяне:

В 1 л вода сваряваме раците заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кръгчета моркови.

Отделяме месото от опашките и щипките.

С миксер разбиваме жълтъците, прибавяме няколко капки оцет и щипка сол. На тънка струйка наливаме олиото, като продължаваме да разбиваме.

Сваряваме солената риба заедно с останалите моркови, нарязани на кръгчета, целината, нарязана на кубчета, дафиновия лист и зърната черен пипер. Отцеждаме рибата, накъсваме я на дребно и я смесваме с жълтъчния крем заедно с нарязаното на дребно рачешко месо. Посоляваме на вкус и поръсваме с лимонов сок и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало