Продукти: (за 4 порции)
• 4 глави червено цвекло
• 200 г шунка
• 4 с.л. майонеза
• 4 твърдо сварени яйца
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме цвеклото и го обелваме. Подрязваме го отдолу, за да стои хоризонтално, а отгоре издълбаваме вътрешността му и го посоляваме.
Смесваме издълбаната вътрешност със ситно нарязаната шунка и 1 с.л. майонеза. Подправяме с черен пипер и сол и пълним цвеклото с тази смес.
Заливаме с останалата майонеза, разредена с лимоновия сок и малко вода. Гарнираме наоколо с нарязаните на кръгчета яйца.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...